Převrácený kamion blokoval silnici u Nového Města

Hradec Králové - Převrácený kamion od dopoledne blokoval silnici I/11 u Nového Města na Královéhradecku. Řidič kamionu byl při nehodě lehce zraněn a policisté odkláněli dopravu na dálnici D11, informovala o tom mluvčí hradecké policie Anna Pešavová. Silnice v místě nehody byla neprůjezdná až do zhruba 16:00 a policisté na místě řídili objížďku.

„Řidič nákladního vozu vyjel z nezjištěných příčin v pravotočivé zatáčce do protisměru, kde se kamion převrátil,“ řekla mluvčí. Na tahači a návěsu vznikla škoda za 1,4 milionu korun, případná další škoda na nákladu zatím nebyla stanovená. Kamion převážel nové pneumatiky. Tahač s návěsem tam zablokoval celou šíři vozovky.

„Řidič zůstal uvnitř kabiny převráceného tahače, byl při vědomí a s hasiči a záchranáři komunikoval. Hasiči vyprostili zraněného řidiče prostorem po čelním skle,“ uvedla mluvčí hradeckých krajských hasičů Martina Žahourková. Muže záchranáři letecky transportovali do nemocnice v Hradci Králové. „Hasiči z havarovaného vozu odčerpávají naftu, následně bude nutné přeložit náklad a odstranit havarovaný kamion,“ řekla Pešavová.

Kvůli nehodě byl na dálnici D11 ve směru na Hradec Králové uzavřen i výjezd na 68. kilometru u obce Chýšť, místem projela pouze auta jedoucí na Pardubice.