Smrt člověka zastavila vlaky mezi Prahou a Děčínem

Lovosice (Litoměřicko) - Provoz na hlavní železniční trati mezi Prahou a Děčínem dnes po poledni zkomplikovala tragická nehoda, při které na přejezdu u stanice Lovosice-město zemřel pod vlakem člověk. Podle mluvčí litoměřické policie Aleny Romové ještě policisté neznají jeho totožnost, nevědí ani, jestli jde o muže, či ženu. Provoz se tam podařilo úplně obnovit až odpoledne krátce po třetí hodině.

Nehoda se stala krátce po dvanácté hodině a kvůli ní se okamžitě zastavil provoz na trati. Vlaky podle systému ČD zůstaly stát ve stanicích a nabraly více než hodinová zpoždění. Po hodině se podařilo obnovit provoz po jedné koleji, kde jezdily zejména dálkové vlaky. Provoz se podařilo úplně obnovit až v 15:10. Podle svědků šlo prý nejspíše o sebevraždu, policie ale teprve začíná s vyšetřováním události.

Není to jediný problém, s nímž se dnes doprava na severočeských tratích potýká. Uvolněný balvan zablokoval ráno i horskou trať na Moldavu, na ní je ale ve všední dny minimální provoz a incident se zřejmě dotkne jen dvou minimálně využívaných vlaků. Na Moldavě se čeká obnovení provozu během odpoledne.