Třinec zatížily kamiony, na obchvat nemohou

Třinec – Kolony kamionů zaplnily centrum Třince. Na obchvatu, kudy prochází státní silnice na Slovensko, se opravuje most a nákladní auta těžší než 3,5 tuny na něj nesmějí. Objížďka pro nákladní dopravu vede přes centrum Třince. Současně s pracemi na hlavní silnici probíhá ve městě i rekonstrukce železniční trati do Žiliny, která působí další dopravní komplikace.

Obyvatelé městské části Nebory jsou spokojeni. Místní mostek, který se rozpadal, silničáři konečně opravují. Lidé si stěžovali především na hluk, který působily průjezdy těžkých vozidel přes most. Docela opačné pocity než Neborští ale mají po začátku opravy lidé, kteří žijí v centru Třince.

Jeho ulicemi teď projíždí veškerá nákladní doprava od Českého Těšína i Frýdku-Místku na Čadcu. Stále ale není tak špatně, jak by mohlo – kamiony sice hlučí a vypouštějí škodliviny, ale zatím město neucpaly. „Myslím, že tomu hlavně pomohly dlouhodobé přípravy, kdy od prvního okamžiku byly rozestavěny hlídky jak městské policie, tak Policie České republiky. Místní byli upozorněni na to, že je zapotřebí vyhýbat se těm místům objízdné trasy,“ upozornila starostka Věra Palkovská.

Reportáž Josefa Hladkého (zdroj: ČT24)

Nákladních aut je ale ve městě ještě víc, než by bylo pouze kvůli uzavírce na obchvatu. Současně totiž začala výstavba nové železniční zastávky v centru a podjezd pod bohumínsko-žilinskou tratí. V příštích třech týdnech budou náklaďáky odvážet zeminu z místa prací na trati a ještě výrazněji zkoncentrují dopravu v Třinci.

Obyvatelé Třince, ale i ti, kteří městem projíždějí, mají možnost se podívat na dopravní situaci přímo prostřednictvím kamer. Záběry nejfrekventovanějších míst, ale i aktuální informace o dalších uzavírkách město umístilo na své internetové stránky. Oprava mostku potrvá do konce srpna.