Počasí bude aprílové, od půlky dubna až 20 stupňů

Praha - Počasí bude do druhé poloviny dubna střídavě slunečné a oblačné, teplotně průměrné a srážkově podprůměrné. Ve vyšších polohách má koncem března sněžit, počátkem dubna budou na horách přeháňky smíšené nebo sněhové. Polovina dubna by ale mohla být teplá a rtuť teploměru by se mohla přes den vyšplhat až ke 20 stupňům Celsia. Takovou předpověď dnes přinesl Český hydrometeorologický ústav.

Do konce března bude zpočátku jasno až polojasno, pak začne přibývat oblačnost, občasný déšť a od vyšších poloh sněžení. Nejnižší noční teploty budou tři až minus tři stupně Celsia, počátkem příštího týdne při malé oblačnosti až minus pět stupňů. Nejvyšší denní teploty budou deset až 16 a v závěru března pět až 11 stupňů.

V první dekádě dubna bude převládat proměnlivé počasí, kdy se budou střídat oblačné a slunečné dny. Srážky budou na většině území, zejména počátkem dubna. Na horách budou smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty budou šest až nula stupňů, při zmenšené oblačnosti bude slabý mráz do minus tří stupňů Celsia. Nejvyšší denní teploty mají být osm až 14 stupňů.

Od 11. do 20. dubna bude jasno až polojasno, později při přechodně zvětšené oblačnosti místy přeháňky, ojediněle i bouřky. Nejnižší noční teploty budou čtyři až minus dva stupně Celsia, později sedm až jeden stupeň. Nejvyšší denní teploty budou nejprve devět až 15 a poté 14 až 20 stupňů.