Policie hledá majitele věcí, které našla u Otakara T.

Praha - Pražští kriminalisté dnes zveřejnili seznam 54 předmětů, které zajistili v souvislosti s vyšetřováním majetkových trestných činů, které údajně spáchal zesnulý Otakar T. U hlavního podezřelého v kauze vraždy a znásilnění devítileté Anny Janatkové policie při domovních prohlídkách našla hodinky, šperky, spotřební elektroniku, ale i zahradní náčiní. Majitelé zajištěných věcí se mohou obrátit na policii prostřednictvím linky 158.

Seznam odcizených věcí naleznete zde.

Podle policejní mluvčí Andrey Zoulové se policii dosavadním pátráním nepodařilo zjistit majitele u části zabavených věcí, které s největší pravděpodobností pocházejí z krádeží vloupáním do bytů či zahradních chatek. „Věci, u kterých se nepodařilo zjistit jejich majitele, jsme zveřejnili touto cestou,“ dodala. Domovní prohlídky policie provedla nejen v Praze a Mostu, kde Otakar T. přebýval, ale i na jiných místech. „On měl těch útočišť více,“ podotkla mluvčí.

Reportáž Evy Davidové (zdroj: ČT24)

Pro policii je případné svědectví majitelů ukradených věcí jednou z posledních možností, jak zjistit detaily o životě Otakara T. Policie by pak mohla snáze určit např. teritorium, kde obviněný páchal trestnou činnost - hlavně krádeže a vloupání. Policie našla otisky prstů Otakara T. i na dalekohledu, jehož majitele teď hledá. Právě dalekohledem měl přitom obviněný sledovat domy a vytipovávat si, které vykrade.

Policejní vyšetřování v případě Anička nekončí

Jedenačtyřicetiletý muž, obviněný z vraždy a znásilnění Anny Janatkové a krádeží vloupáním, ve čtvrtek zemřel v Ústřední vojenské nemocnici v Praze. Příčinou smrti byla zřejmě zranění, která si muž způsobil při pondělním pokusu o sebevraždu ve vazební věznici. Pokusil se oběsit na teplácích. Vězeňská služba už v úterý uvedla, že při ostraze obviněného nepochybila.

Pro policii podle úterního vyjádření Zoulové vyšetřování případu vraždy Anny Janatkové zdaleka nekončí. Stále se totiž čeká na výsledky expertíz, které by měly ukázat, zda bylo obvinění Otakara T. pravdivé, či nikoli. Od toho se také bude odvíjet další postup ve vyšetřování případu. Trestní stíhání obviněného ale bude zastaveno, protože nelze vést řízení proti zemřelému.

Dalekohled nalezený u Otakara T.
Zdroj: ČT24