V Telči čekají řidiče velké dopravní problémy

Telč (Jihlavsko) - Oprava kanalizace a povrchu na průtahu Telče si už od poloviny dubna vyžádá uzavření části centra pro tranzitní dopravu a objížďky. Komplikace potrvají až do konce roku. Průtah se pro tranzitní dopravu uzavře už od 14. dubna. Místní doprava a dopravní obsluha zůstanou zachovány, práce se budou posouvat po přibližně stometrových úsecích. Celkové náklady dosáhnou téměř 96 milionů korun. Město se na nich bude podílet zhruba deseti procenty, financování podpoří evropské, státní a krajské dotace.

„Hlavní objízdná trasa pro veškerý tranzit povede do Telče z kasáren na Stonařov a Třešť. Po dobu uzavření křižovatky silnice I/23 s Jihlavskou ulicí budou řidiči jezdit na začátku Telče směrem na Vanov, Řásnou, Lhotku a Mrákotín,“ uvedl starosta Roman Fabeš (Sdružení nezávislých a SNK ED).

Akce začne výměnou vodovodních a kanalizačních potrubí a přípojek. V další fázi přistoupí oprava chodníků a výměna veřejného osvětlení. „Na opravu povrchu silnice už bylo vyhlášeno výběrové řízení, firma by mohla začít pracovat na finální úpravě povrchu už v polovině roku,“ doplnil Fabeš.

Oprava průtahu je letos zdaleka největší stavební akcí v Telči. Podle starosty výrazně zasáhne místní i návštěvníky. „Město má nevýhodu v tom, že mezi hlavními dopravními tahy chybí kvůli třem městským rybníkům propojení. Pokud se jedna z cest uzavře, způsobí to velké potíže,“ dodal Fabeš.

Vydáno pod