Policie navrhla obžalovat hokejistu Dudu za napadení

Karlovy Vary - Karlovarská policie navrhla obžalovat hokejistu Radka Dudu z výtržnictví. V lednu napadl v Karlových Varech chodce, kterého na přechodu málem srazil. Podle dřívějšího vyjádření otce obviněného sportovce byl ale Duda k incidentu vyprovokován. Dudův incident však nebyl jediným z jeho agresivních výpadů.

„Spis v případu muže, který napadl na ulici chodce, byl dnes předán na státní zastupitelství s návrhem na obžalobu,“ sdělil dnes mluvčí karlovarské policie Pavel Valenta.

Dvaatřicetiletý hokejista, který je v současnosti hráčem prvoligového Chomutova, na konci ledna svým vozem BMW X6 téměř srazil třiašedesátiletého muže. Ten se při přecházení přes přechod o jeho vůz otřel. Hokejista pak zastavil a chodce chtěl údajně zbít. Napadený muž vedle poranění obličeje utrpěl šok a byl ošetřen v nemocnici.

Dudu provází více problémů s jeho chováním. V roce 2005 například čelil obvinění, že po zápase ve Vsetíně napadl místního fanouška, kterému prý zlomil zub. Při angažmá v Českých Budějovicích se na tréninku popral se spoluhráčem. V Liberci napadl protihráče v kabině, kam se za ním vydal po vyloučení.