Policejní exprezident Tomášek přišel na půl roku o řidičák

Karlovy Vary - Karlovarský krajský policejní ředitel a někdejší policejní prezident Oldřich Tomášek přišel kvůli rychlé jízdě na půl roku o řidičský průkaz a musí zaplatit pokutu 5000 korun. V přestupkovém řízení dostane ještě Tomášek pět trestných bodů. Tomášek po mluvčí karlovarské krajské policie Andreje Pomichalové k potrestání pouze vzkázal, že „bylo rozhodnuto podle zákona“. Informaci přinesl deník Právo.

„Policejní prezident už rozhodl o trestu zákazu řízení na půl roku a pokutě ve výši pět tisíc korun,“ řekla k potrestání Tomáška mluvčí policejního prezidia Pavla Kopecká. Podle ní se Tomášek může proti rozhodnutí odvolat do konce příštího týdne. Podle zákona mohl Tomášek přijít o řidičské oprávnění na půl roku až jeden rok a pokuta mu mohla být uložena v rozmezí 5000 až 10 000 korun.

„Karlovarský krajský policejní ředitel nikdy v minulosti neměl žádný přestupek, a proto policejní prezident rozhodl o trestu na nejnižší možné hranici,“ vysvětlila Kopecká. Policisté Tomáška přistihli 5. března. V Chebské ulici, kde je přikázaná rychlost 50 kilometrů v hodině, jel rychlostí 101 kilometrů v hodině. Ředitel nechal na své jednání zpracovat přestupkový spis, který odeslal policejnímu prezidentovi Petru Lessymu s žádostí o potrestání.