Proslulou losovačku odložila i inspekce

Karlovy Vary – Policejní inspekce odložila případ výběrového řízení na výstavbu karlovarské multifunkční arény, která přišla město na zhruba 1,2 miliardy korun. V případu takzvané „karlovarské losovačky“ se inspekci nepodařilo prokázat, že byl spáchán trestný čin. Informuje o tom server Aktuálně.cz.

Zatím jediným trestem tak zůstane půlmilionová pokuta pro karlovarskou radnici od antimonopolního úřadu, který soutěž označil za zmanipulovanou. Opětovné přešetření případu ale nařídilo letos i krajské státní zastupitelství. Podle něj byla věc odložena předčasně na základě neúplně zjištěného skutkového stavu.

Mluvčí inspektorů Radka Sandorová prohlásila, že protikorupční policie neudělala chybu, když kauzu v roce 2008 odložila. Případem se policejní inspekce začala zabývat na začátku roku kvůli podnětu ministra vnitra Radka Johna (VV). Ten měl podezření, že v kauze došlo k obrovské skartaci dokumentů, nepotvrdilo se však ani toto tvrzení.

Pro karlovarského primátora Petra Kulhánka (KOA) je odložení celé věci novinkou a zatím není jasné, jak se město k případu postaví. Podotkl, že z jeho pohledu momentálně nevidí žádnou další možnost, jak případ arény otevřít. „Patrně nezbude, než akceptovat toto rozhodnutí. Probereme to však v koalici K20 a společně se rozhodneme co dál. Stále je tady i pochybnost, zda se provedly všechny stavební práce v takovém rozsahu, v jakém byly zaplaceny. Důkazy jsou bohužel v zemi,“ uvedl primátor.