Nehoda v Praze zpozdila vlaky

Praha – Na železniční zastávce v pražských Kyjích vkročil před projíždějící rychlík asi třicetiletý muž. Na místě zahynul, nehoda způsobila komplikace v odpoledním provozu na jedné z nejvytíženějších pražských tratí mezi Libní a Běchovicemi. Regionální vlaky nabíraly v odpolední špičce až půlhodinová zpoždění, jeden podvečerní spoj z Prahy do Úval byl zrušen.

Nehoda se stala na pražské trojkolejce před čtvrtou hodinou odpoledne. Asi dvacet minut byl zcela zastaven provoz na trati, po které jezdí regionální linka z Prahy do Českého Brodu, Kolína a Pardubic i dálkové vlaky do Brna i Ostravy, uvedla mluvčí Českých drah Kateřina Šubová. Poté byl obnoven provoz po jedné koleji, po dvou kolejích začaly vlaky jezdit asi hodinu po nehodě a teprve po dvou hodinách byla průjezdná i třetí kolej.

Aby se trati odlehčilo, jezdila část dálkových vlaků mezi hlavním nádražím a běchovickou stanicí přes Vršovice a Malešice. Po otevření všech tří kolejí se provoz postupně vrátil k normálu. „Nyní už by zpoždění mělo být minimální,“ uvedla mluvčí Šubová.