Škárka v ČT: Peníze od Bárty nebyly uplácení

Praha - Poslanec Jaroslav Škárka, kterého rada Věcí veřejných vyloučila na svém večerním jednání ze strany a poslanci ze svého klubu, v Událostech, komentářích reagoval na své vyloučení slovy, že poslanecký klub VV mu není lhostejný a rád by nadále působil na jeho lepší fungování. O svém vyloučení se dozvěděl přímo ve vysílání. Zároveň zdůraznil, že peníze od ministra dopravy Víta Bárty nepovažoval za uplácení, ale pouze za částky spojené s výkonem místopředsednické funkce. Podrobnosti celé své kauzy odmítl blíže upřesnit s odvoláním na své zítřejší vystoupení, kde chce vše vysvětlit. Škárka rovněž prohlásil, že jej dnes sledovaly dva vozy a jeho automobil má být monitorován.

„Myslím, že předložím (ve středu) nevyvratitelné důkazy, že jsem ty peníze od pana Bárty dostal,“ prohlásil Škárka v Událostech, komentářích s tím, že se k celé kauze, která se rozpoutala okolo jeho výroků o přijímání peněz od Víta Bárty, vyjádří obšírněji.

Jaroslav Škárka v Událostech, komentářích:

„Nevím o nikom dalším, kdo by peníze také dostával.“

„Já jsem částky od pana Bárty nepovažoval za částky týkající se nějakého uplácení, ale pouze jako částky spojené s výkonem mé stranické funkce,“ prohlásil v pořadu Škárka. Na naléhání moderátora upřesnil, že jako výkonný místopředseda strany měl větší míru zodpovědnosti za chod strany, naznačil třeba podpis klíčových dokumentů. „Byly od pana Bárty, protože stranu finančně podporuje a je i sponzorem strany. Takže na tom nevidím nic divného,“ konstatoval poslanec.

Jaroslav Škárka:

„Pan poslanec Babák mě velmi zklamal tímto svým výrokem, protože ho vnímám velmi osobně a jako výrok, který mě velmi silně poškozuje. Co se týče osoby pana (Romana) Jurečka, znám ho stejně jako další představitele města a kraje… Potkáváme se na různých akcích, ale bližší vztah s ním rozhodně neudržuji.“

Škárka chce i nadále zůstat poslancem, v dohledné době podle svých slov nemá v úmyslu vstoupit do jiné strany. „Myslím, že jsem zastáncem vládní koalice možná mnohdy více než samotný klub VV. Aktivně a velmi rád budu podporovat koalici v připravovaných reformách a jejich realizaci. Znovu říkám, že klub VV mi není lhostejný, a budu velmi rád, když se situace v klubu zlepší jemu ku prospěchu,“ řekl v ČT.

Škárka: Sledují mě

Jaroslav Škárka hovořil do vysílání z místa, kde byl patrný automobilový provoz. Na vlastní žádost si nepřál, aby ČT zveřejnila místo, kde se právě nacházel. Uvedl, že ho celý den sledovaly dva vozy a jeho automobil měl být monitorován. „Když zdálky vidíte, že váš automobil obchází několik lidí, a pak zjistíte, že se projeví poruchy v elektronice, pak je jasné, že tam je nějaké monitorovací zařízení, které má sledovat pohyb auta,“ prohlásil přímo ve vysílání.