Pes vyskočil a auto spadlo ze stráně

Karlovy Vary – Kuriózní dopravní nehoda se stala se v karlovarské městské části Na Vyhlídce. Z dvacetimetrového srázu spadlo osobní auto, které přitom před nehodou nemělo žádné problémy. Jedenatřicetiletá řidička z hrůzně vypadající události vyvázla bez zranění. Žena po příjezdu záchranářů řekla, že k nehodě došlo, když její pes náhle vyskočil z tašky, kde dosud byl. Řidička se lekla a strhla auto tak nešťastně, že sjelo ze srázu.

Nehoda se stala před sedmou hodinou ráno. Po děsivém letu, který následoval, když auto vyjelo ze silnice, řidička z vozu vystoupila a vyšplhala zpět na silnici, kde čekala na příjezd záchranné služby. „Slyšel jsem velkou ránu. Šel jsem se sem podívat a viděl jsem, že paní s hyundaiem prorazila plot a skutálela se ze stráně. Zřejmě byla připoutaná – a měla kliku,“ přiblížil svědek nehody.

„Neutrpěla žádné zranění, jedna z posádek přesto řidičku převezla k dalšímu vyšetření na chirurgickou ambulanci,“ doplnil mluvčí záchranné služby Lukáš Hutta. Na místě zasahovali i hasiči. Pomáhali s vyprošťováním auta, které zůstalo ve srázu asi dvacet metrů pod úrovní silnice. Odtahová služba se k němu se svou technikou nedostala.

Reportáž Marka Štětiny (zdroj: ČT24)

Během vyprošťování byla ulice Na Vyhlídce uzavřena. Omezení v ranní špičce ovlivnilo především provoz městské hromadné dopravy. Pro autobusy nebylo možné stanovit objízdnou trasu.