Policie podala návrh na zastavení trestního stíhání Otakara T.

Praha - Policie podala na Městské státní zastupitelství v Praze návrh na zastavení trestního stíhání zesnulého Otakara T., podezřelého z vraždy Anny Janatkové. Policie se tak rozhodla učinit po vyhodnocení veškerých důkazů. Podle mluvčí pražské policie Andrey Zoulové ale případ zatím odložen nebyl, nicméně v této fázi vyšetřování až do rozhodnutí státního zástupce nebude pokračovat. Podle trestního řádu státní zástupce musí trestní stíhání zastavit, protože nelze stíhat zemřelého. Poté co se spis vrátí policii, se podle Zoulové teprve uvidí, zda bude ve vyšetřování pokračovat.

Jedenačtyřicetiletý podezřelý z vraždy devítileté dívky se pokusil o sebevraždu 21. března v pankrácké vazební věznici, do které ho soud poslal o tři dny dříve. Muž se pokusil oběsit na teplácích, způsobil si přitom velmi vážná zranění. Na následky zranění zemřel o dva dny později v Ústřední vojenské nemocnici ve Střešovicích.

Otakar T. ve vězení zanechal dopis osobní povahy, ve kterém se však k vraždě ani znásilnění nepřiznal. Již dříve vězeňská služba vyloučila jakákoli pochybení při ostraze obviněného.