V pražské Křižovnické ulici hoří střecha domu

Praha - Na rohu Křižovnické a Veleslavínovy ulice v centru Prahy hoří střecha domu. Podle očitých svědků hrozilo, že plameny přeskočí na další budovy. Hasičům se ale kolem půl páté podařilo dostat oheň pod kontrolu. Nikdo se nezranil, na místě stále zasahuje pět hasičských jednotek a také policie a záchranná služba.

Jedná se o historický dům nazývaný U Pergamentu, v jehož přízemí se nachází Pivnice U Rudolfina. Obyvatelé domu i hosté restaurace budovu ještě před příjezdem hasičů sami opustili. „Nebylo třeba nikoho evakuovat,“ uvedla mluvčí pražských hasičů Pavlína Adamcová. Podle prvních odhadů bude podle ní škoda určitě vyšší než milion korun.

Kouř z velkého požáru se ze střechy valil i do okolních ulic, cítit byl například i v okolí Václavského náměstí. Hasiči jej hasili ze tří vysokozdvižných žebříků, podle svědků na zem padaly kusy střechy. Kvůli zásahu hasičů je v místě omezena doprava. Podle policejní mluvčí Evy Kropáčové je pro veškerou dopravu uzavřeno nábřeží od náměstí Jana Palacha po Národní divadlo.