Motorkář vylétl ze silnice a zemřel, další je těžce zraněn

Hůrky (Karlovarsko)/Chlum (Českolipsko) – Dva motocykly už nevyjedou na silnice a nesveze se po nich také řidič jednoho z nich. Další se bude muset vzpamatovat z vážných následků nehody. Jeden motorkář zemřel dnes odpoledne po nárazu do stromu u hlavní silnice na Českolipsku, další utrpěl těžká zranění, když rovněž narazil do stromu u hlavní silnice u Karlových Varů. Při nehodě u Klatov zahynul také řidič velorexu.

Nehoda na Českolipsku se stala v půl druhé na tahu I/9 nedaleko obce Chlum. Motocykl, nad kterým jeho řidič ztratil kontrolu, vylétl ze zatáčky a narazil do stromu. Na místo zamířili záchranáři ve vrtulníku, ale jejich snaha zachránit motocyklistův život byla marná. „Záchranáři se na místě snažili motocyklistu resuscitovat, na následky těžkých zranění ale zemřel,“ uvedla mluvčí Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje Lenka Markovičová.

Šťastněji skončila obdobná nehoda na silnici I/6 nad karlovarskými serpentinami u obce Hůrky, která se stala pouhou půlhodinu po havárii na Českolipsku. Také v tomto případě motorkář nezvládl svůj stroj a vyjel ze silnice, poté narazil do stromu. Přes vážné následky se podařilo život řidiče zachránit. „Utrpěl poranění ruky a hrudníku. Vzhledem k tomu, že havaroval při velké rychlosti, byl raději přepraven letecky do plzeňské fakultní nemocnice,“ popsal situaci mluvčí záchranářů Lukáš Hutta.

Menší štěstí měl řidič velorexu, který se u osady Chaloupky na Klatovsku srazil s volkswagenem. Vozítko začalo hořet, jeho řidič zahynul.

Vydáno pod