Havel je v šoku, že o něm mluví Kočí

Praha - Exprezident Václav Havel je znechucen současným politickým děním v zemi a šokován tím, že ho do něj zapletla někdejší šéfka poslaneckého klubu Věcí veřejných Kristýna Kočí. Na Havlovu adresu na nahrávce zveřejněné serverem Týden.cz řekla, že by se za ni mohl postavit. To Havel odmítl jako zcela nesmyslné, neboť se s Kočí ani nikdy nesetkal.

„Václav Havel Kristýnu Kočí osobně nezná a nikdy se s ní nesetkal. Současné politické dění sleduje a je z něj znechucen. Je šokován, že by měl být do něj i on zaplétán,“ reagovala Havlova tajemnice Sabina Tančevová. Havel se po zánětu dýchacích cest zotavuje na venkově, rekonvalescenci má plánovanou na celý duben.

Na nahrávce hovoří Kristýna Kočí o plánu vytvořit vládu bez VV, založenou na poslancích, kteří nejmenší parlamentní stranu opustí. Vnitrostranický puč měla prý připravovat společně s předsedou sněmovního klubu ODS Petrem Tluchořem, který má podle ní ve straně premiéra Petra Nečase „obrovskou sílu“.

Kristýna Kočí - nahrávka rozhovoru z kavárny

Kočí, která po údajném korupčním skandálu opustila VV tvrdí, že si na nahrávce snažila vybudovat image čisté političky. Oháněla se tím, že za její skupinou stojí justice a podporu jí zřejmě vyjádří i bývalý prezident Havel. Zmiňuje se o něm v souvislosti s tím, že by se proti jejímu plánu na vytvoření kabinetu bez VV postavil prezident Václav Klaus. „V té společnosti se to posouvá, takže on si toho moc nedovolí, navíc podle všeho se chystá za mne postavit Havel,“ prohlásila podle přepisu rozhovoru Kočí.

Vydáno pod