Policie zřejmě dopadla vrahy, seniora svázali a ubili

Tanvald (Jablonecko) – Vrahy sedmdesátiletého muže z Tanvaldu zřejmě chytila policie, jeho tělo objevili hasiči 14. března v uzamčeném bytě. Z vraždy vyšetřovatelé obvinili dva lidi ve věku do 30 let, oba jsou v cele a hrozí jim až 20 let vězení nebo výjimečný trest. Další informace zatím policejní mluvčí Ludmila Knopová odmítla sdělit s ohledem na stále pokračující vyšetřování a dokazování.

Mrtvolu muže nalezli hasiči, kteří do domu v Horské ulici v Tanvaldu vyjížděli na upozornění, že majitel bytu neotvírá. „Uvnitř bylo nalezeno tělo mrtvého muže, kdy z prvotního ohledání bylo patrné, že si zranění nezpůsobil sám,“ uvedla Knopová. Už dříve informoval Deník, že muže někdo svázal, vložil mu roubík do úst a ubil ho.

Policie podle Knopové místo činu ohledala, zajistila stopy a byt zapečetila. „Nařízená soudní pitva jen potvrdila, že na smrti muže se podílela druhá osoba,“ dodala mluvčí. Pro objasnění vraždy byl podle Knopové sestaven speciální vyšetřovací tým, který shromažďoval a vyhodnocoval získané informace a stopy. Práce na případu vyvrcholila o víkendu dopadením pachatelů.

Není to první tragédie, která rodinu postihla. V únoru loňského roku vypadla z okna stejného bytu devětašedesátiletá manželka oběti. Pád z desátého patra tehdy jako zázrakem přežila, dopadla totiž do hromady nahrnutého sněhu. Utrpěla zlomeninu pánve a další zranění, hlavu ale poraněnou neměla. Přesto o šest týdnů později zemřela v jablonecké nemocnici.