Policie hledá Poláka, který v Ostravě přepadl banku

Ostrava – Kriminalisté v Ostravě pátrají po třiapadesátiletém Jackovi Kaminiském z Polska, který stojí za ozbrojeným přepadením banky. Muž v bance hrozil odpálením granátu, pokud by mu úřednice za přepážkou odmítne dát peníze. Policisté předpokládají, že pracuje jako zedník nebo obkladač na stavbách. Muž používá kradené doklady na jméno Josef Žídek. Policie žádá případné svědky, aby jakékoliv informace zavolali na linku 158 nebo oznámili na policejní služebně.

Kriminalistům se podařilo muže vypátrat pomocí záběrů z bezpečnostních kamer. Obešli s nimi nonstop herny a bary v okolí a během několika hodin zjistili, že lupičem na záznamu je Polák Jacek Kaminski, který se na Ostravsku dvacet let živil jako stavební dělník.

„Je možné, že bude u někoho pracovat, nebo dokonce i bydlet,“ řekl ČT kriminalista PČR Ostrava Radim Bena. Policisté se už také spojili se svými polskými kolegy. V rodném Bialsku Biala se zatím pachatel neukázal. Už po něm ale pátrá i Interpol.

Reportáž Jiřího Loučky (zdroj: ČT24)

Za přepadení banky hrozí pachateli až deset let vězení

Kaminski přišel do banky jako běžný klient, u přepážky ale úřednici předal papír s textem, ve kterém hrozil výbuchem granátu. Žena dostala strach a pachateli vydala hotovost. Její výše je ale na pokladnách z důvodu bezpečnosti limitovaná. Muž si tak odnesl pouze 12 tisíc korun. Poté si vzal papírek zpět a s penězi banku ihned opustil.