V Ostravě se při srážce tramvají zranili dva lidé

Ostrava - V Ostravě se srazily dvě tramvaje v Místecké ulici. Záchranáři ošetřili na místě dva lehce zraněné, další tři cestující se nechali preventivně převézt do nemocnice. Havárie se stala před sedmou hodinou na tramvajových linkách 6 a 13 v zastávce Důl Hlubina. Zatím se neví, jestli selhaly brzdy, nebo lidský faktor. Kvůli odstraňování následků nehody a vyšetřování příčin střetu byla hodinu a půl ve směru do centra odkloněna trasa tramvajových linek č. 2, 13 a 1, 6, 10.

Podle mluvčího ostravského dopravního podniku Miroslava Albrechta jsou zranění lehká, především od pádu. Tramvaje, které se srazily, jely za sebou. Škoda je celkem 200 000 korun.

Mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková uvedla, že v době srážky cestovalo v obou soupravách 95 lidí. Mezi ošetřenými je i těhotná žena, která utrpěla zranění v obličeji. Další zraněná vyhledala pomoc až později. „Sanitku ji přivolali až kolegové v práci. Žena dorazila do zaměstnání, kde zkolabovala,“ doplnila Holčáková.

Naposledy se dvě tramvaje v Ostravě srazily loni v březnu. Čtyři lidé - řidička a tři cestující, se tehdy lehce zranili.

Před třemi lety si srážka tramvají na jednokolejce mezi Ostravou a Vřesinou vyžádala tři lidské životy, dalších několik desítek lidí se zranilo. Řidič tramvaje byl předloni odsouzen na čtyři roky vězení.

Srážka tramvají
Zdroj: Drážní inspekce