Kuřecí maraton s Českou televizí

Praha – Velikonoční pondělí je na obrazovkách České televize již tradičně ve znamení charitativní sbírky Pomozte dětem. Letos se zatím podařilo vybrat 14 361 902 korun, sbírka se ale uzavírá až 15. května, takže máte stále šanci přispět. Sbírka hledá už 13 let cesty, jak pomoci handicapovaným a znevýhodněným dětem. A právě paralela s cestou byla hlavním tématem letošního přímého přenosu z Kavčích hor. Více informací najdete na internetových stránkách projektu.

První příspěvek na Kuřecí konto putoval už v sobotu od Vojty Kotka, Milana Šteindlera, Aleše Hámy a Jakuba Wehrenberga, kteří celkem ve Vysoké hře pro Kuře vyhráli 250 tisíc korun. V neděli k nim přibylo dalších 210 001 Kč z dražby bible Kutnohorské, která probíhala od března na webu ČT.

A sbírka Pomozte dětem provázela diváky ČT i během pondělí. V 11 živě vysílaných studiích představila Alena Zárybnická spojence, kteří uspořádali sbírkové nebo benefiční akce ve prospěch sbírky. V podvečer pak nabídlo Televizní studio Ostrava koncert a talk show zpěváka Tomáše Kluse, který si do Slezského divadla v Opavě pozval zpěvačky a kamarádky Anetu Langerovou, Annu K. a Ewu Farnou i další hosty.  

Reportáž Jakuba Anděla (zdroj: ČT24)

Celodenní maraton vyvrcholil večer velkým zábavným pořadem Letem světem s Kuřetem. Do světa nahlédli jeho diváci spolu s hosty večera, zahraničními zpravodaji ČT a moderátory Marcelou Augustovou, Tomášem Hanákem, Míšou Maurerovou a Vojtou Kotkem. Bez nároku na honorář vystoupili mimo jiné  Ivan Král, Tomáš Klus, Charlie Straight, Eddie Stoilow, Sto zvířat, Tonya Graves, Support Lesbiens, Chinaski, Čechomor, Tam Tam orchestra, Ben Cristovao, Milan Šteindler, Nasty, En.dru, Karel Hynek, Richard Nedvěd a další.

Jak můžete pomoci:

Zašlete dárcovskou SMS ve tvaru DMS KURE na číslo 87 777. Cena zprávy je 30 Kč. Pomozte dětem obdrží 27 Kč.

Přispívat je možné také pravidelně po dobu jednoho roku. Stačí zaslat SMS ve tvaru DMS ROK KURE na číslo 87 777. Každý měsíc se bude automaticky odečítat částka 30 Kč. Službu provozuje Fórum dárců. Více informací najdete zde.

Sbírkové konto Pomozte dětem: 505 333 505/5500, Raiffeisenbank.

O využití vybraných prostředků se diváci České televize mohou jako každý rok přesvědčit přímo na obrazovce, dokumentární cyklus Kde peníze pomáhají běží každoročně od ledna do května na ČT1.