Vystupování z tramvaje bylo muži osudné

Ostrava - Řidička ostravské tramvaje je podle policistů podezřelá z podílu na smrti staršího muže. Při vystupování mu dveře sevřely ruku a vtáhly ho pod soupravu. Muž utrpěl rozsáhlá zranění, kterým podlehl v nemocnici. Policie řidičku ostravského dopravního podniku podezřívá z ublížení na zdraví z nedbalosti. Podle kriminalistů nepostupovala správně. Pokud policie, případně soud ženě vinu skutečně prokážou, může ve vězení strávit až čtyři roky.

„Řidička je podezřelá z toho, že se při odbavování dostatečně nepřesvědčila, že se již nikdo nenachází v nástupních prostorech obou tramvajových vozů a zavřela dveře,“ popsal mluvčí ostravské policie Petr Svoboda.

V době, kdy se řidička rozhodla zavřít dveře a odjet, ještě vystupoval pětaosmdesátiletý muž z Ostravy-Zábřehu. Dveře mu tak přivřely ruku. „Po rozjezdu byl muž vtažen do prostoru mezi nástupištěm a soupravou a byl několik metrů vlečen,“ doplnil mluvčí. Muž utrpěl vážná zranění končetin, hlavy a trupu. Lékaři v nemocnici potom zahájili boj o jeho život, který však nevyhráli. Následkům nepodařeného vystupování z tramvaje muž podlehl.