Řidič osobního auta nepřežil srážku s náklaďákem

Mimoň (Českolipsko) - Na Českolipsku se před polednem stala tragická dopravní nehoda u Mimoně. K havárii došlo na rovném přehledném úseku silnice druhé třídy z Mimoně na Kuřivody, kde se čelně srazilo nákladní a osobní auto. Padesátiletý řidič z osobního vozu byl těžce zraněn a přes rychlou pomoc záchranářů zemřel. Proč řidič vyjel do protisměru, zda šlo o technickou závadu, nebo byly příčinou zdravotní problémy řidiče, policie zjišťuje.

„Podle svědků vjel řidič osobního vozu Škoda Roomster do protisměru, kde se čelně střetl s nákladním mercedesem,“ popsala nehodu českolipská policejní mluvčí Ivana Baláková.

„Náš vrtulník letěl v tu dobu do českolipské nemocnice pro pacienta, odvolali jsme ho ale k nehodě, takže byl na místě velmi rychle,“ uvedl ředitel Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje Stanislav Mackovík. Přestože byli záchranáři u nehody během několika minut, zranění řidiče byla natolik vážná, že mu nemohli pomoci.

Není to ale jediná dopravní nehoda, kterou kolem poledne policie a záchranáři v Libereckém kraji řešili. Na hlavní silnici 13 u Rynoltic na Liberecku havaroval motocyklista, vyvázl ale se zraněním. V Tanvaldu na Jablonecku se střetl autobus s cyklistou, i ten byl zraněn.

O velikonočních svátcích musejí řidiči počítat i se sérií dopravně bezpečnostních akcí. Policisté dohlížejí na zvýšený provoz a zaměří se i na alkohol za volantem. Soustředí se zejména na hlavní silniční tahy a místa, kde se často stávají vážné nehody nebo dopravní přestupky.