Od pátku už na silnicích zemřelo osm lidí

Praha – Osm životů si jen od pátku vyžádaly nehody na českých silnicích. V pátek podle policejní statistiky pět a dnes podle předběžných údajů tři. Za celé loňské velikonoční svátky to podle policejní statistiky bylo šest lidí a předloni 15. Zatím tedy na řidiče příliš neměly vliv policejní výzvy k větší opatrnosti a ani zhruba 150 regionálních dopravně bezpečnostních akcí, které policie nachystala.

Připravila je hlavně na pátek a pondělí. Zaměřuje se při nich na požívání alkoholu, rychlost, správné předjíždění, použití bezpečnostních pásů a dětských sedaček.

Muž a žena dnes odpoledne zahynuli při dopravní nehodě osobních aut a kamionu na silnici u Pyšel na Benešovsku. Řidič fabie vyjel z nezjištěných příčin do protisměru a tam narazil do kamionu. U Uherského Brodu zase zemřel jednašedesátiletý muž, který nezvládl předjíždění druhého vozu. Svým zraněním podlehl po převozu do nemocnice.

V pátek pozdě večer zahynul devatenáctiletý motorkář, který na silnici mezi Dolní Lutyní a Věřnovicemi nezvládl svůj stroj, sjel ze silnice a narazil do stromu. U Mimoně na Českolipsku se před polednem střetly nákladní automobil s osobním, padesátiletý řidič osobního vozu byl těžce zraněn a přes rychlou pomoc záchranářů zemřel. Řidič zemřel v pátek ráno také při srážce dvou osobních automobilů u obce Ohaveč na Jičínsku.