Ze silnic je vrakoviště

Poděbrady/Hranice/Rychnov nad Kněžnou – Na tragické Velikonoce navázal počátek pracovního týdne plný velkých havárií. O život přišli už tři lidé, od další velké havárie odvezly sanitky zraněné. Odpoledne uzavřeli policisté dálnici D8 ve směru na Drážďany poté, co se na 46. kilometru srazily tři kamiony. Dopoledne byly kvůli nehodám postupně neprůjezdné další dvě dálnice. Před šestou hodinou byla uzavřena dálnice D11 na 46. kilometru ve směru na Prahu, plně zprůjezdnit se ji podařilo až v půl osmé. Krátce poté se stala hromadná nehoda na 306. kilometru dálnice D1 ve směru na Ostravu, která autostrádu uzavřela na více než tři hodiny.

Tragičtější následek měla havárie na dálnici D11, kde se po druhé hodině v noci srazilo osobní a nákladní auto. Nehoda se stala u Poděbrad, oba vozy mířily na Prahu. Při srážce zahynul jeden člověk, další dva utrpěli vážná poranění. Záchranná akce trvala téměř čtyři hodiny, teprve potom se podařilo dálnici zprůjezdnit alespoň jedním pruhem. Oba pruhy se otevřely v půl osmé.

V nemocnici podlehla zraněním, která utrpěla při dopolední nehodě u Rychnova nad Kněžnou, šestatřicetiletá řidička. Na rovném úseku silnice na Javornici její vůz vyjel z vozovky a narazil do betonového mostku. Odpoledne zemřel také spolujezdec v osobním autě, které spadlo do příkopu mezi Slaným a Želevčicemi na Kladensku. Další tři lidé, kteří ve voze cestovali, vyvázli bez tělesného zranění, řidič však utrpěl šok.

Bez obětí na životech skončila hromadná nehoda na severomoravském úseku dálnice D1, která však výrazně zkomplikovala ranní provoz. Před osmou hodinou se srazila čtyři osobní auta. Dva lidé při nehodě utrpěli zranění. Tah byl zablokován u Hranic na 307. kilometru na Ostravu. Na souběžnou státní silnici museli řidiči sjíždět déle než tři hodiny, provoz na dálnici byl obnoven až v jedenáct dopoledne.

Odpoledne museli policisté na tři hodiny odklonit dopravu z dálnice D8 ve směru na Drážďany. Provoz zablokovala nehoda tří kamionů těsně před koncem jižní části dálnice. Jeden z řidičů utrpěl zranění.