Zima a déšť budou do středy

Praha – Tisíce lidí vylákal slunečný prodloužený víkend do přírody a na památky. Extrémně teplé počasí ale dlouho nevydrželo. Pracovní týden začal citelným ochlazením zhruba o deset stupňů a také deštěm. Momentálně nejvíce prší na severu a severovýchodě republiky a jižní Moravě. Srážky se vyskytují ale i ve středních či jižních Čechách, tam ale nejsou tak intenzivní. V odpoledních a večerních hodinách by měly srážky ustávat. Podobný ráz počasí bude panovat i zítra, ve čtvrtek by se mělo vyjasnit.

Počasí u nás ovlivňuje tlaková níže se středem nad naším územím. Dnes bude zataženo až oblačno, přeháňky nebo déšť, ojediněle bouřky. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat v rozmezí 12 až 16 stupňů Celsia, v 1 000 m na horách pak jen kolem 7 stupňů.

Zítra můžeme očekávat mírné oteplení, nejvyšší denní teploty se budou pohybovat od 14 do 18 stupňů Celsia, na Moravě a ve Slezku by mohly teploty dosáhnout až ke 20 stupňům, nicméně i tak bude opět obloha zatažená a bude pršet.

Ve čtvrtek začne ubývat oblačnosti, mělo by být polojasno, ale opět přeháňky. Teploty by ale už měly vystoupat nad 20 stupňů Celsia. Začátek víkendu by měl být už polojasný, s teplotami až ke 22 stupňům, přeháňky by se měly objevit jen vzácně.