Velikonoce skončily, policejní kontroly pokračují

Trutnov – Řidiči si nemohou odpočinout od silničních kontrol ani po velikonočním víkendu. Policisté ve východních Čechách hned ráno zahájili sérii kontrol zaměřených na zbytkový alkohol. S častými kontrolami musí řidiči v Královéhradeckém kraji počítat až do konce týdne.

Už brzy ráno vyrazily na východočeské silnice desítky hlídek. Zaměřily se hlavně na alkohol za volantem a překračování rychlostního limitu. „Policisté v Trutnově na Horské ulici zastavili řidiče osobního motorového vozidla, který před nebo během jízdy požil alkoholický nápoj. Dechová zkouška prokázala 0,8 promile,“ oznámil výsledek dopoledních kontrol Udo Ertner z preventivně informačního oddělení trutnovské policie.

Tragická bilance prodlouženého víkendu podle policistů ukázala, že čeští řidiči potřebují zvýšený dohled. V Královéhradeckém kraji proto dnes jedna dopravní akce doslova střídala druhou. „Policisté se od časných ranních hodin zaměřují na takzvaný zbytkový alkohol v krvi řidičů. Plynule na tuto bezpečnostní akci navazuje akce s názvem Jezdíme bez alkoholu a drog,“ sdělila policejní mluvčí Ivana Ježková.

Reportáž Václava Svobody (zdroj: ČT24)

Zvýšený výskyt opilců na silnicích očekávají policisté už příští víkend. I řidiči, kteří usedají na volant střízliví a dbají provozních pravidel, tak musí počítat s dalšími policejními akcemi.