Při střelbě zemřeli dva muži, jeden je policista

Králův Dvůr - Dva lidé zemřeli při střelbě v obci Křižatky, která je součástí Králova Dvora na Berounsku. Jeden z nich pracoval jako policista na Praze 2. Podle šetření policejní inspekce se jeden muž zřejmě zastřelil nešťastnou náhodou při neopatrné manipulaci se střelnou zbraní. Policista následně z místa odešel a spáchal sebevraždu, uvedla mluvčí policejní inspekce Radka Sandorová.

Podle šetření inspekce se neštěstí stalo poté, co čtyři muži pokračovali v sobotních oslavách pálení čarodějnic až do dneška. „Pravděpodobně nešťastnou náhodou při neopatrné manipulaci střelná zbraň vystřelila. Kulka jednoho muže zasáhla, zranění na místě podlehl,“ vysvětlila Sandorová. Policista následně podle inspekce spáchal sebevraždu.

Inspekce případ prošetřovala pro podezření z trestného činu usmrcení z nedbalosti. „Nejednalo se o použití služební zbraně,“ doplnila mluvčí. Pistole, ze které se střílelo, byla legálně držená. Podle prvotních informací policie se neštěstí mělo stát při hře, kdy u sebe muži měli dvě zbraně. Jedna měla být pravá a druhá byla maketa pistole na kuličky. 

Reportáž Čestmíra Strakatého a Kamily Štichové (zdroj: ČT24)

Oběma zastřeleným bylo třiadvacet let, informoval mluvčí středočeské policie Pavel Truxa. Sousedé uvedli, že mladíci pořádali oslavu už od pátku. Celou dobu se prý z domu ozývaly zvuky podobné střelbě. „Bylo to slyšet už dřív, ale nebyli jsme si stoprocentně jistí, jestli se tu střílelo, nebo jestli to byly rachejtle,“ uvedla jedna z obyvatelek Křižatek.

  • Střelba v Králově Dvoře autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/26/2512/251136.jpg
  • Policie autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/26/2512/251139.jpg
  • Střelba v Králově Dvoře autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/26/2512/251137.jpg