Primátor Svoboda obdržel v dopise výbušninu

Praha - Pražský primátor Bohuslav Svoboda obdržel zhruba před měsícem dopis s výbušninou. Píše to v dnešním vydání týdeník Euro. Dopis údajně obsahoval trinitrotoluen bez roznětky i fotografie z celodenního sledování Svobodovy ženy a dítěte a byl doručen do primátorova sekretariátu. Časopis informaci získal z policejních kruhů a pražská policie ji na konkrétní dotaz nevyvrátila.

„Vámi uvedené skutečnosti řeší pražští kriminalisté jako podezření z přečinu nebezpečné vyhrožování, nebezpečné pronásledování a zločin vydírání. S ohledem na probíhající vyšetřování a bezpečnost dotčených osob nemohu na vaše otázky odpovědět,“ reagovala na dotazy týdeníku Euro policejní mluvčí Andrea Zoulová.

Primátor čelí útokům anonyma od loňského prosince, kdy údajně začal dostávat SMS zprávy vyhrožující násilím jemu i jeho rodině a opakované vulgární telefonáty. Někdo jemu a jeho manželce také několikrát propíchal pneumatiky u automobilu.

Na počátku dubna policie oznámila, že primátora hlídá policejní ochranka. Mluvčí Tomáš Hulan tehdy uvedl, že policie tak reaguje na poznatky získané z vyšetřování. Bližší informace ale nechtěl on ani magistrát s ohledem na bezpečnost primátora sdělit. Euro napsalo, že důvodem k přidělení ochranky byla právě poštovní zásilka s výbušninou.

Vydáno pod