Dva vězni měli prodávat ve Valdicích drogy

Jičín – Dva vězni ve valdické věznici na Jičínsku prodávali pervitin. Jeden z nich navíc prodával také lék Tramal. V případě prokázání viny jim hrozí dalších až pět let vězení. Podle policejní mluvčí mohl muž získávat zboží i od své šestatřicetileté přítelkyně, která za ním pravidelně jezdila. Oba drogové prodejce ve výkonu trestu odhalila jičínská policie.

První obviněný muž podle policie od srpna 2008 do ledna 2010 v nejméně 17 případech neoprávněně prodal nebo dal protihodnotou za tabák nebo boty dva gramy pervitinu, za který získal 12 500 korun. Za 72 tablet Tramalu obdržel přes šest tisíc korun. „Zboží získával různým způsobem, možná i od své šestatřicetileté přítelkyně, která za ním pravidelně jezdila,“ uvedla mluvčí.

Kriminalisté u ženy při její návštěvě ve věznici v září 2010 našli baterii k mobilnímu telefonu, k botě měla přilepenou paměťovou kartu a v podprsence skrývala 160 tablet léků. „I když ženě za přečin šíření toxikomanie ve stádiu pokusu a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání hrozil trest odnětí svobody až na pět let, nakonec odešla od okresního soudu v Jičíně s dvouletou podmínkou,“ uvedla mluvčí.

Pětileté vězení hrozí také dalšímu vězni z valdické věznice. Osmadvacetiletý muž od července 2009 do srpna 2010 v nejméně 13 případech rozdal, prodal či předal 2,5 gramu pervitinu. „Navíc u něj policisté při prohlídce našli téměř 19 gramů pervitinu, který by postačil na 371 dávek. Každá prodaná dávka by mu vynesla nejméně 300 korun. Celkem by si tak mohl přijít na více než 110 000 korun,“ uvedla mluvčí. U muže také našli mobilní telefon se třemi kartami.