Léto si užijeme do středy, od čtvrtka začne pršet

Praha – V první polovině nového týdne se můžeme těšit na letní slunečné počasí. Obloha bude jasná až polojasná, odpolední teploty vystoupí dokonce až na 26 °C. Vysoké teploty budou i ve čtvrtek, v Čechách se ale odpoledne začne zatahovat a výjimečně se mohou objevit i přeháňky a bouřky. V pátek už se citelně ochladí a přeháňky, místy i bouřky se objeví na většině území České republiky. Odpolední teploty o víkendu nepřesáhnou 19 °C. Více informací naleznete na stránkách ČHMÚ.

Dnes bude obloha jasná, případně skoro jasná, odpolední teploty se vyšplhají k 21 °C. Na horách v 1 000 metrech nad mořem bude kolem 12 °C. V noci se ale mohou místy objevit i přízemní mrazíky. Slunečné a teplé počasí bude i v úterý, teploty budou dokonce ještě vyšší. Noční klesnou na 4 až 8 °C. Odpolední teploty vystoupí na 22 až 26 °C. 

Pankrác, Servác a Bonifác mrazy nepřinesou

Vysoké teploty budou i ve středu, v Čechách se ale odpoledne začne zatahovat a výjimečně se mohou objevit i přeháňky a bouřky. Ve čtvrtek už přeháňky zasáhnou většinu Čech, na Moravě a ve Slezsku ale bude pršet jen výjimečně. Teploty se budou stále pohybovat nad 20 °C. Nejvyšší se mohou vyšplhat až na 26 °C. V noci se bude teplota pohybovat od 6 do 10 °C.

V pátek už se citelně ochladí a přeháňky, místy i bouřky se objeví na většině území České republiky. Teplota se bude pohybovat kolem 19 °C. O víkendu bude zataženo s přeháňkami a místy i s bouřkami. Odpolední teploty nepřesáhnou 19 °C.

Od čtvrtka do soboty má svátek i trojice ledových mužů. Pankrác, Servác a Bonifác ale letos mrazy nepřinesou, ranní minimální teploty se budou držet kolem 6 °C.