Policisté šli na „neukázněné“ řidiče najisto

Sulec (Lounsko) – Téměř každý, kdo jel v úterý po pražsko-chomutovské silnici I/7 kolem Sulce, dostal pokutu. Na místo se najisto vypravili policisté, kteří využili toho, že před krátkým čtyřpruhovým úsekem, který svými parametry odpovídá rychlostní silnici, není značka umožňující jízdu rychlostí vyšší než 90 kilometrů za hodinu. Z 92 aut, která kolem policejní hlídky projela, překročilo rychlostní limit 74. Dalších deset řidičů dostalo pokutu kvůli jiným pochybením.

K neštěstí desítek řidičů přispěly státní úřady. Úsek budoucí rychlostní silnice R7 u Sulce na Lounsku sice Ředitelství silnic a dálnic postavilo a otevřelo, ale protože jde o krátkou část, na kterou na obou koncích navazuje běžná dvoupruhová silnice, nikdo nerozmístil značky umožňující jízdu rychlostí až 130 kilometrů za hodinu. Protože je ale úsek bezpečný a přehledný, řidiči neváhají chybějící značení si domyslet.

Lounští policisté tak šli najisto. Kvůli překročení povolené rychlosti zastavili 74 z 92 aut. „Výsledky jsou alarmující. Od těchto neukázněných motoristů vybrali policisté na pokutách 123 tisíc korun. Zbylých deset řidičů bylo pokutovaných za nepoužití bezpečnostních pásů či za špatný technický stav vozidla,“ uvedla policejní mluvčí Jaromíra Střelcová.

Vysokou rychlostí lze po rychlostní silnici R7 jezdit pouze z Prahy do Slaného. Dvoukilometrový úsek u Sulce je jedna z mála dalších dokončených částí. Dále je v provozu ještě šest kilometrů od Bitozevsi na Lounsku k Vysočanům na Chomutovsku.