Pražský okruh blokovala nehoda na Slivenci

Praha – Vážná nehoda tří osobních vozidel na Pražském okruhu zablokovala krátce po 20:30 dopravu na 16. kilometru u sjezdu na Barrandov. Nehodu pravděpodobně zavinil ukrajinsky hovořící řidič, který jevil známky požití alkoholu, uvedla mluvčí pražské policie Eva Miklíková. Podle ní tři lidé utrpěli těžká zranění. S ohledem na řidičův zdravotní stav nebylo možné, aby se na místě podrobil orientační dechové zkoušce. Podle mluvčí přesnou hladinu alkoholu určí až odběr krve.

„Řidič v prostoru před Lochkovským tunelem, kde je vozovka zúžena a provoz je sveden do protisměru, nezvládl pravděpodobně v důsledku nepřiměřené rychlosti řízení a narazil do protijedoucího vozidla. Od toho se odrazil a střetl se s dalším vozem,“ popsala neštěstí Miklíková. Dodala, že těžká zranění utrpěli řidič, spolujezdec a spolujezdkyně, zraněna byla také další osoba z protijedoucího vozidla.

U havárie zasahovali hasiči a vrtulník záchranné služby, který převezl jednu osobu do nemocnice. Další zraněné transportovala do nemocnice sanitky. Nyní jsou na místě vozidla Technické správy komunikací, aby odstranily následky nehody. Událost vyšetřují policisté z oddělení dopravních nehod pražského dopravního inspektorátu, dodala Miklíková.

Nehoda způsobila značné komplikace v dopravě. Ve směru na dálnici D1 zůstal provoz zcela zablokován, ve směru na dálnici D5 odkláněli policisté dopravu ulicemi K Barrandovu a K Austisu.