Řidič autobusu, který spadl ze stráně, byl v bezvědomí

Praha – Zdravotní potíže šedesátiletého řidiče byly hlavní příčinou nehody městského autobusu v nákupní zóně na pražském Zličíně. Policie potvrdila, že řidič autobusu, který jezdil od stanice metra k obchodnímu centru, byl už před havárií v bezvědomí. Autobus na rovném a přehledném úseku náhle vyjel ze silnice a spadl ze srázu. Řidič zemřel, všech šestnáct cestujících utrpělo zranění.

Řidič podle průběžných výsledků vyšetřování nehody nezemřel na následky zranění, která mohl utrpět při pádu autobusu ze srázu. „Příčinou úmrtí byla srdeční nedostatečnost, která vedla ke ztrátě vědomí před dopravní nehodou,“ vysvětlila policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Nehoda se stala v polovině dubna, spekulace o špatném zdravotním stavu řidiče se objevily záhy po ní. Společnost Hotliner, která linku k obchodnímu centru provozuje, ale poté podle Lidových novin sdělila, že řidič žádné zdravotní komplikace neměl.

Autobus havaroval v průběhu dopoledne pracovního dne, nebyl proto příliš plný. Prorazil plot u Sárské ulice a zřítil se ze svahu. Jeho neřízená jízda skončila asi patnáct metrů pod úrovní silnice, ze které vyjel. Zůstal po pádu ze skály opřen přední částí kabiny a bokem o svah. Komplikované bylo vyprošťování cestujících i vraku autobusu.