Chodkyně na dálnici ani řidič z vedlejší silnice nepřežili svůj hazard

Otrokovice/Úžice – Na dálnici D8 nedaleko Úžic na Mělnicku zemřela v noci chodkyně, která se zřejmě pokoušela vysokorychlostní komunikaci přejít. Při nebezpečném pokusu ji ale srazil autobus. Černou statistiku začátku týdne rozšířil ráno řidič psobního auta, který zahynul nedaleko Otrokovic. Zřejmě se neúspěšně pokusil projet křižovatkou se silnicí I/55 dříve, než dorazí kamion, kterému měl dát přednost.

Osobním vozem typu Škoda Felicia cestovali dva jednadvacetiletí mladíci. Mířili od obce Machová, na křižovatce se hlavní silnicí ale řidič nezastavil, aby dal přednost blížícímu se kamionu. „Vypadá to, že chtěli stihnout projet od Machové před kamionem, ale nestihli to. Druhého mladíka převezla se zraněním záchranka do nemocnice,“ přiblížil mluvčí hasičů Ivo Mitáček. Kamion pak škodovku smetl ze silnice. Mladík zřejmě ignoroval také další osobní auto, které přijíždělo po hlavní silnici. Jeho řidič ale stihl včas zabrzdit.

Zabrzdit naopak nestihl řidič autobusu Neoplan, který jel hodinu po půlnoci po dálnici D8 směrem od Prahy. Devět kilometrů od Zdib, kde dálnice začíná, se před autobusem objevila jedenačtyřicetiletá chodkyně z Mělnicka, která se zřejmě pokoušela přejít napříč přes dálnici. Vozidlo ji zachytilo, když byla na rozhraní mezi pravým a levým pruhem. Žena utrpěla zranění neslučitelná se životem. Dálnice byla kvůli vyšetřování nehody zhruba dvě hodiny neprůjezdná.

Vydáno pod