Oulický musí u svého sídla zbourat opěrné zdi

Ústí nad Labem – Ústecký magistrát nařídil Patriku Oulickému zbourat vysoké opěrné zdi u jeho domu v Moravanech. Podnikatel, označovaný za regionálního kmotra ODS, vybudoval kolem svého domu v CHKO České středohoří část staveb bez potřebného povolení. Už na začátku roku musel Oulický zbourat zastřešený vjezd na příjezdové cestě. Tentokrát musí odstranit gabionové zdi, které vadily správě CHKO. Podle její ředitelky Markéty Peřinové se takové technologie v této oblasti nepoužívají a do obce nepatří.

Podnikatel dokonce některé stavby okolo svého sídla vybudoval na tzv. nezastavitelném území. Proto zahájil trmický stavební úřad řízení o jejich odstranění. Na jeho postup si ovšem Oulický stěžoval na ústeckém krajském úřadě, který pak těsně před rozhodnutím trmickému úřadu případ odebral a předal do Ústí nad Labem. 

Ústecký stavební úřad následně řízení kvůli údajným nesrovnalostem v územním plánu pozastavil. O zahájení nového řízení se před rokem zasloužil až ombudsman Otakar Motejl, který upozornil na hrubé chyby úředníků, kteří případ odložili.