Policie po nehodě u Slaného obvinila řidiče sportovního auta

Praha – Až šestileté vězení hrozí jedenatřicetiletému řidiči, kterého policie obvinila ze zavinění tragické nehody, která se stala v neděli u Slaného na pražské silnici. Řidič jel sportovním vozem z tuningového srazu, podle policistů se choval obzvlášť bezohledně. Jízdou v protisměru vystrašil řidiče protijedoucího vozu, který strhl řízení, vyjel ze silnice a při následné havárii zahynul. Předjíždějící „závodník“ z místa ujel.

Policie po prchajícím řidiči Nissanu GTR nepátrala dlouho. Hledání usnadnil nízký počet vozů tohoto typu v Česku i svědectví řidiče dalšího Nissanu GTR, zastupitele Prahy 7 Tomáše Vavařince, který se stejně jako obviněný jednatřicetiletý cizinec vracel z tuningového srazu v Panenském Týnci do Prahy. Podle prvních informací, které policie přinesla po nehodě, se oba řidiči svými sportovními auty vzájemně předjížděli, k nehodě třetího auta došlo při jednom takovém manévru.

Řidič, který podle policistů smrtelnou nehodu způsobil, čelí obvinění z usmrcení z nedbalosti a z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti, přiblížila mluvčí kladenské policie Michaela Nováková. Policisté se cizinci žijícímu v Praze snažili prokázat i trestný čin neposkytnutí pomoci, ale to se jim pro nedostatek důkazů nepodařilo. Policisté muže vyšetřují na svobodě.

Havárie u Slaného byla jednou z rychle přibývajících smrtelných nehod, které se letos staly na českých silnicích. Oproti loňskému roku se jejich počet za necelých pět měsíců zvýšil o patnáct procent. Do pondělí zahynulo na silnicích už 225 lidí, dnes přibyli další tři. V květnu zatím černá statistika eviduje 40 obětí. Loni přitom za celý měsíc zemřelo 31 lidí.