Reportéři ČT: Bez rozsudku se oběti Studénky odškodnění nedočkají

Studénka – Ačkoli od tragické železniční nehody ve Studénce uplynuly téměř tři roky, příbuzní osmi jejích obětí stále čekají na řádné odškodnění. Jak zjistili Reportéři ČT, od Českých drah zatím pozůstalí dostali pouze zákonem stanovené minimum – 240 tisíc korun. Lidé, kteří ztratili své nejbližší, ale chtějí mnohem víc. Dráhy sice od počátku mluví o široké pomoci obětem a jejich blízkým, ale ve skutečnosti se s nimi soudí. Chtějí mít nárok poškozených lidí podepřený soudními verdikty. Podle mluvčího ČD Petra Šťáhlavského může dopravce s rozsudky v ruce snáze vymoci peníze od firem, které most opravovaly a nehodu způsobily.

V půl jedenácté dopoledne 8. srpna 2008 předčasně vyhasly životy osmi lidí. Cestovali vlakem, který narazil do mostu spadlého na trať. Lidé, kteří v tom okamžiku přišli o své nejbližší, se museli spokojit s 240 tisíci korun. Tolik podle úřadů stojí lidský život a České dráhy, které měly povinnost odškodné vyplatit, nepřidaly ani korunu.

ČD: Potřebujeme mít rozsudky v ruce

Odškodnění železniční tragédie ve Studénce (zdroj: ČT24)

Kdo má pocit, že tak velkou ztrátu ani v nejmenším nenahradí několik set tisíc korun, musí se s ČD soudit. „České dráhy už uplatnily požadavky na různé firmy o náhradu škody. Pokud soud určí, že rodina má nárok na další odškodné, tak ho okamžitě vyplatíme a následně ho budeme uplatňovat po skutečných vinících,“ uvedl mluvčí drah Petr Šťáhlavský. Dodal, že proto, aby se ČD domohly dodatečného proplacení těchto náhrad u viníků havárie, potřebují mít k dispozici právě tento rozsudek.

Zatímco však dráhy čekají na rozsudek, čas běží a rána, kterou Studénka vytvořila v životech mnoha lidí, se nechce zacelit. Ze ztráty dcery se ani v nejmenším nevzpamatovali například rodiče devětadvacetileté Jany. Její maminka se po tragédii zhroutila a s okolím téměř nekomunikuje. Po smrti své dcery byla mnohokrát hospitalizována v psychiatrické léčebně, kde strávila řadu měsíců. Přežívá jen díky obrovskému množství léků. Stejně jako její manžel žije z invalidního důchodu a dvou ze čtyřiceti tisíc korun, které od drah dostala. Manželé proto požádali ČD o další mimosoudní odškodnění. Podle otce oběti však nejenže jim ČD nic nenabídly, dokonce se s rodinou nikdo z drah ani nesetkal.

Ačkoli je postup drah zřejmě správný z právního hlediska i z hlediska jejich hospodaření – často kritizovaného –, příliš eticky jejich jednání nepůsobí. „Hlavní, co (pozůstalí) požadovali, byl lidský přístup. Pokud se obrátili na České dráhy s prosbou, aby bylo zahájeno jednání o mimosoudním vyrovnání v důsledku úmrtí jejich dcery Jany, tak očekávali vstřícnější přístup – alespoň osobní setkání za účelem projednání případných požadavků a následného stanovení, zda jsou (dráhy) ochotny hradit, nebo nejsou ochotny hradit,“ shrnula advokátka pozůstalých rodičů Klára Slámová.

Nehoda ve Studénce

Magické datum 8. 8. 2008 patří v dějinách české železnice k nejtragičtějším. Mezistátní vlak Eurocity 108 Comenius, který jel z Krakova do Prahy, narazil za přerovským hlavním nádraží ve Studénce do silničního mostu. Ten procházel rekonstrukcí, během prací se však zhroutil na trať přímo před vlak. Ten ve Studénce nestavěl, projížděl jí asi 140kilometrovou rychlostí. Díky rychlé reakci strojvedoucího vlak zpomalil na 90 kilometrů za hodinu. Přesto náraz do betonové překážky zdemoloval první dva vozy soupravy, v jejich troskách zahynulo osm lidí. Desítky dalších byly zraněny – včetně strojvedoucího, jehož hrdinství a duchapřítomnost nejspíš zachránily mnoho dalších životů. Nehodu přežil v útrobách lokomotivy, která byla později sešrotována.

Nehoda vlaku 108 dne 8.8.08 byla s osmi oběťmi nejtragičtější v uplynulém desetiletí, historicky byla patnáctá nejhorší v historii železnice v českých zemích. Zcela nejvyšší počet lidí zahynul v roce 1960 u Stéblové, srážku dvou vlaků a následný požár tehdy nepřežilo 118 lidí.

Kdo nese odpovědnost?

Od Českých drah zní jednoznačně: Za nehodu nemůžeme, nechceme za ni proto platit. „Stalo se to proto, že spadnul silniční most. České dráhy zde nemají žádnou odpovědnost. Naopak jsou České dráhy osobou poškozenou pádem silničního mostu,“ podotkl mluvčí Šťáhlavský.

Podle advokátky pozůstalých Slámové to ale takhle tak docela není. Dráhy tím, že cestujícím prodaly jízdenky a vypravily pro ně osudný vlak, převzaly odpovědnost za jejich bezpečí. „Poškození cestovali ve vlaku. Náš zákon říká, že primárně odpovídá jeho provozovatel bez ohledu na to, že nehodu nezavinil. On nezavinil pád mostu. Ale tím, že poškození cestovali v mnohatunovém kolosu, který v důsledku nějaké konstantní rychlosti narazil do toho zříceného mostu, byly následky fatální,“ zdůraznila Klára Slámová.

Místo pozůstalých dostávají peníze právníci

Ačkoli se může ze slov mluvčího Českých drah zdát, že je soudní řízení o odškodném pouze formalita, kterou potřebují ČD k dalšímu justičnímu boji s viníky nehody, přistupuje dopravce k soudu s pozůstalými velmi pečlivě. Má sice své vlastní právní oddělení, ale u soudu ho zastupuje prestižní mezinárodní právní kancelář. Ta se zabývala například tím, zda devětadvacetiletá Jana se svými rodiči bydlela, nebo zkoumala výpis z trestního rejstříku pozůstalých rodičů. Přišla také s tvrzením, že dráhy nenesly vinu za smrt mladé ženy, protože se její tělo nalezlo mimo zničený vagon. „Činností Policie České republiky a Ústavu soudního lékařství Fakultní nemocnice Ostrava bylo zjištěno, že bezprostřední příčinou poškození zdraví Jany byla betonová část zříceného silničního mostu,“ konstatovali právníci drah.

Nebylo by vhodnější peníze, které za své drahé služby dostává právní kancelář, rovnou věnovat pozůstalým? Dráhy na to dávají ústy svého mluvčího nikoli neočekávanou odpověď: „Celou právní službu kolem Studénky budeme vymáhat po vinících, to znamená, že České dráhy to nebudou platit. Budou to platit viníci té nehody.“

Rodiče, kteří museli pohřbít vlastní děti, mohou jenom doufat, že soud brzy rozhodne a dráhy konečně vykonají to, co už kdysi naprázdno slibovaly: Velkomyslně odškodní ty, ke kterým už nikdy nedojelo osm cestujících z vlaku Eurocity Comenius.

  • Odklízení trosek po vlakové nehodě autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/4/355/35426.jpg
  • Odklízení následků železniční nehody autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/4/356/35549.jpg
  • Rozdělení prací na mostu ve Studénce autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/12/1193/119235.jpg
  • Pomník ve Studénce autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/11/1036/103530.jpg
Vydáno pod