Na nově otevřeném úseku rychlostní R6 jsou boule

Karlovy Vary - Na nově otevřeném úseku rychlostní silnice R6 mezi Chebem a Karlovými Vary čekají řidiče další nepříjemnosti. Trasa ještě ani není úplně hotová a stavební firmy už ji budou muset opět rozkopat. Na nerovnosti už loni upozornil i karlovarský hejtman, který projížděl nově otevřenou silnici. Zima situaci ještě zdramatizovala. Boule poničily silnici na šesti místech. Dělníci i těžké stavební stroje se proto na místo znovu vracejí.

Podle ředitele Pavla Rödla z ŘSD Karlovy Vary to bohužel pro motoristy znamená další omezení. Se situací jsou nespokojení i řidiči, kteří místem projíždějí.

Ředitelství silnic a dálnic, které stavbu financuje, o problémech ví. Podle ředitele karlovarské pobočky stavaři nečekali na reklamaci a sami navrhli způsob opravy. „Je to chyba jednoznačně dodavatele firmy Eurovia, neprověřila si, jaké zásypy do té konstrukce dává, věřila svému subdodavateli zásypů,“ řekl Rödl.

Reportáž Antonína Bruštíka (zdroj: ČT24)

Podloží u mostních pilířů připomíná sendvič. Materiál použitý v jedné z vrstev nabobtnal více než jeho výrobce uvádí v certifikátu, vysvětlují příčinu problémů zástupci stavební společnosti. „Dokud to neodkrejeme, dokud to plošně nebudeme mít k dispozici, tak já bych nerad označoval některého z našich dodavatelů,“ uvedl ředitel firmy Eurovia Karlovy Vary Jaromír Pešek.

Poničené úseky silnice začaly stavební firmy po částech rozebírat, aby mohly závadný materiál vyměnit. Zástupci stavební společnosti předpokládají, že opravy poškozené silnice dokončí nejpozději v polovině června.