Údajný pirát z D1 je opět stíhán

Praha – Za agresivní jízdu je znovu stíhán řidič Aleš Trpišovský. Podle policie minimálně ve dvou případech předjížděl na dálnici D1 zprava, pak prudce zabrzdil před jinými auty a způsobil nehodu. Krajské státní zastupitelství sice nejdřív vyšetřovatelům případ vrátilo k došetření, teď už ale stíhání potvrdilo. Za pokus o ublížení na zdraví a poškozování cizí věci hrozí Trpišovskému až 12 let vězení. Informaci přinesl jako první deník Blesk.

Krátce po incidentu krajské státní zastupitelství ale policii vrátilo případ k došetření, protože se řidič podle žalobců nedopustil trestných činů, z nichž ho policisté vinili. Nyní se případ posunul dál. „V uplynulém týdnu bylo (s Trpišovským) zahájeno trestní stíhání,“ uvedl státní zástupce Tomáš Milec.

Řidič žádá finanční náhradu za zrezivělé brzdy svého mercedesu

Stíhaný řidič si kvůli průtahům ve vyšetření případu stěžuje a uplatňuje náhradu za poškození auta, které mu policie čtvrt roku zadržovala. Není totiž spokojen se stavem, v jakém mu na konci března vrátila jeho mercedes. Za zrezivělé brzdy a další součástky plus vybitou gelovou autobaterii podle médií žádá od policie finanční náhradu.

Vypracování posudku trvalo delší dobu kvůli tomu, že si znalec vyžádal informace od výrobce mercedesu z Německa. Než dorazily, musela být lhůta na vypracování posudku prodloužena nejprve do poloviny dubna, poté do konce měsíce.