Prostitutka půjde za vraždu provozní na 13,5 roku do vězení

Praha - Čtyřiadvacetiletá Ivana Hrabcová půjde za vraždu provozní v nočním klubu v Jindřichově Hradci na 13,5 roku do vězení se zvýšenou ostrahou. Rozhodl o tom dnes pražský vrchní soud, který tak potvrdil prvoinstanční verdikt Krajského soudu v Českých Budějovicích a zamítl odvolání mladé ženy. Po Hrabcové loni měsíc pátrala policie v Česku i Rakousku. V minulosti se totiž pohybovala v prostředí rakouských nočních klubů a také její klienti bývali často z této země. Jihočeská policie však nakonec ženu zadržela v polovině října 2010 na Jihlavsku.

Událost se stala loni v září. Hrabcová v klubu zaútočila kuchyňským nožem na osmačtyřicetiletou provozní, například jí propíchla plíci. Žena po převozu do nemocnice na následky zranění zemřela. Hrabcová, která v nočním klubu pracovala jako prostitutka, u soudu tvrdila, že chtěla nadřízené pouze ublížit.

S provozní se prý krátce před střetem pohádala kvůli penězům. Podle některých svědkyň jí obžalovaná dlužila peníze za nájem, protože v nočním podniku také se svou dvouletou dcerou bydlela. Navíc žena zranila jednoho z klientů, který ji nařkl z toho, že mu z peněženky ukradla peníze. Provozní ji pak údajně řekla, ať z nočního klubu odejde, že už o její služby nemá zájem.

„Bylo jednoznačně prokázáno, že obžalovaná čin spáchala, a to tak, jak je popsáno v obžalobě,“ prohlásil předseda senátu Jiří Lněnička. Soudce neuznal argument advokátky Hrabcové, že šlo o zabití. Právnička tvrdila, že mladá žena zabila provozní proto, že ta ji předtím napadla.