2 agresoři + 2 silné vozy = incident na dálnici

Praha – Další agresivní jízdu vyšetřují policisté z dálničního oddělení v Mirošovicích, tentokrát se jedná hned o dva nebezpečně jezdící šoféry, kteří se navzájem ohrožovali. Zprvu si bránili v jízdě brzděním, pak měl jeden druhému dokonce vrazit facku. Policisté hledají svědky celé události, pokud může někdo podat relevantní informaci, kontaktujte prosím policii nebo ČT24.cz.

Na jedenáctém kilometru dálnice D1 směrem na Prahu jelo v levém pruhu BMW a těsně za ním Aston Martin, který se podle záběrů dálničních kamer snažil vůz před sebou předjet. Po několika metrech se mu to rychlým manévrem podařilo a řidič BMW náhle agresivním brzděním zastavil. „Z toho, co vidíme, se jednalo o ostrý manévr, kdy řidič prudce vybočil doprava a prudce se vrací doleva. V místě je dopravní uzávěra,“ rozebírá záběry vrchní inspektor mirošovického dálničního oddělení Josef Šveněk.

Šéf dálničního oddělení Mirošovice Miloslav Čihák:

"Vyzývám občany, kteří uvedené jednání viděli, zejména řidiče Audi Q7 bílé barvy a řidiče nákladního vozidla od firmy Hopi, aby se nám přihlásili a k celé věci nám podali vysvětlení."

Reportáž Richarda Samka (zdroj: ČT24)

Incident jako vystřižený z učebnice silniční agresivity ale nebezpečným manévrem neskončil, o kilometr dál se totiž role vyměnily. Řidič BMW v okolí sjezdu na pražský okruh vůz Aston Martin předjel a úplně zastavil. Poté oba řidiči z vozů vystoupili a došlo mezi nimi k verbální komunikaci. Celá událost skončila trestním oznámením řidiče automobilu Aston Martin na šoféra BMW. Policie hledá svědky incidentu.

Vydáno pod