Policie v souvislosti se včerejší stávkou obvinila dva lidi

Praha – Policie obvinila v souvislosti se včerejší stávkou v hlavním městě dva lidi: ženu, která v průběhu protestního pochodu napadla policistu, a muže, který prohodil popelnici skleněnou výplní ve vestibulu metra na I. P. Pavlova. Jinak ale podle mluvčí Evy Kropáčové proběhl celý den v klidu a komplikace nebyly ani v dopravě.

Podle policie nastal nejvypjatější moment průvodu, když se demonstranti sešli před ministerstvem financí a Miroslav Kalousek za nimi vyšel ven, aby si s nimi promluvil. Účastníci pochodu mu ovšem začali nadávat a dávat najevo svou nespokojenost – vzduchem létala i rajčata nebo vejce. Následně se strhla tlačenice, která si vyžádala zásah antikonfliktního týmu. 

Podle mluvčí byl právě v tento moment napaden člen antikonfliktního týmu, když ho jedna žena udeřila do hlavy megafonem. „Je podezřelá z trestného činu násilí proti úřední osobě. Hrozí jí až čtyři roky vězení,“ dodala Kropáčová. Během pochodu se odehrálo ještě několik menších prohřešků, které ale policie vyřešila na místě. 

Další incident se odehrál ve stanici metra I. P. Pavlova, kde opilý muž ve vzteku, že je zavřené metro, prohodil popelnici skleněnou výplní vstupních dveří. Kvůli poškozování cizí věci mu hrozí až rok vězení.