Na Votvíráku přejel někdo ženu ležící ve spacáku

Milovice - Na festivalu Votvírák v Milovicích v noci na dnešek přejelo auto mladou ženu ležící ve spacím pytli. Skončila v kritickém stavu v pražské vinohradské nemocnici. Má poraněný hrudník, pánev a zřejmě i zlomeniny. K dalšímu zveřejňování informací o svém zdravotním stavu nedala lékařům souhlas. Po řidiči, který z místa ujel, policie pátrá.

Neštěstí se stalo ve dvě ráno. Osmadvacetiletá žena ležela ve spacím pytli na travnaté ploše, když ji přejelo zatím neznámé auto. Pro ženu letěl vrtulník, kvůli bouřce se ale musel vrátit. Do Prahy ji převezla sanitka. „Na místě udělala posádka první zajištění. Měli jsme podezření na rozsáhlejší polytrauma, zkoušeli jsme vrtulník. Pro nepřízeň počasí to ale nebylo možné, takže nakonec jsme pacientku odtransportovali na traumacentrum do Vinohradské nemocnice,“ řekl záchranář Martin Pokorný.

Řidič vozidla z místa ujel, aniž by poškozené poskytl první pomoc, podle dosud zjištěných informací by se mělo pravděpodobně jednat o vozidlo značky BMV černé barvy se stříbrnými paprskovými koly. Případ nadále vyšetřují policisti. Pátrají po vozidle i po řidiči.

Reportáž Richarda Samka (zdroj: ČT24)

Dvoudenní festival se koná od pátku na letišti Boží Dar. Na třech žánrově vyhraněných pódiích vystupují zástupci české i slovenské hudební scény. Dění na třech pódiích sleduje dnes méně lidí než v pátek, kdy podle pořadatelů dorazilo přibližně 30 000 lidí.