Policie obvinila mladíky, kteří zřejmě napadli cestujícího v metru

Praha - Kriminalisté začali stíhat pět mladých mužů, kteří podle nich počátkem května zaútočili na cestujícího v metru. Obvinili je z výtržnictví, za což jim hrozí až dvouleté vězení, sdělila dnes ČTK mluvčí pražské policie Eva Kropáčová. Mladíci se sami dostavili na policii, všichni kromě jednoho se přiznali. Během vyšetřování se také ukázalo, že nešlo o bezdůvodný útok. Napadený muž je zaměstnancem ostrahy v obchodním domě a matka jednoho z útočníků se s ním při nákupu dostala do konfliktu.

Muž, kterého mladíci údajně napadli, doprovázel svoji známou na konečnou stanici linky metra B Černý Most. Již při této jízdě si skupiny mladíků povšiml. Opět je zaregistroval, když se zanedlouho z Černého Mostu vracel zpět. „Po krátké chvíli k němu přistoupil jeden z mužů v červené mikině, vulgárně na něj zařval a poté jej udeřil pěstí do obličeje,“ uvedla Kropáčová. K útoku se pak podle ní přidali další dva mladí muži.

Skupinka podle policistů opustila vlakovou soupravu, když přijela do zastávky Rajská zahrada. Muž se tam však začal s mladíky dohadovat o to, aby mu vrátili mobilní telefon. Jeden ze skupiny po něm proto podle mluvčí ještě hodil odpadkový koš, který vytrhl ze zdi. Incident prý viděla více než desítka lidí. „Kriminalisté po výslechu mužů vyloučili náhodný útok a přiklonili se k účelovému jednání celé skupiny,“ uvedla Kropáčová.