Cupka nehodu ohlásil na policii, nemuselo prý jít o náhodu

Praha – Způsob nehody, při níž insolvenčního správce Sazky Josefa Cupku v úterý přejelo auto, podle něj naznačuje, že nešlo o náhodu. Cupka proto dnes nehodu ohlásil na policii. Podle mluvčí Lenky Tiché mají navíc lidé z jeho týmu signály, že se v médiích připravuje proti správci diskreditační kampaň. O najmutí ochranky či bezpečnostní agentury ale Cupka podle svých slov zatím neuvažuje.

Incident se odehrál v úterý dopoledne na Karlově náměstí. Cupku při přecházení přechodu srazil stříbrný vůz značky Škoda řízený ruským státním příslušníkem. „Jsou tu indicie, že nešlo o náhodu. Auto zastavilo před přechodem, ale pak se prudce rozjelo v okamžiku, kdy byl Cupka v polovině vozovky. Pak jej chvíli vláčelo na kapotě,“ uvedla Tichá. Přestože prý nehoda vypadala hrozivě, Cupka vyvázl jen s lehčími zraněními a může dál pokračovat ve své práci.

„Je zvláštní, že člověk, který tvrdí, že ho údajně srazilo auto a vláčelo ho několik metrů, nezavolá hned policii, ale místo toho několik hodin poté začne konspiračními teoriemi zásobovat média a policii vše oznámí teprve druhý den,“ reagoval bývalý šéf Sazky Aleš Hušák. Cupka byl jmenován předběžným insolvenčním správcem Sazky 21. února, později byl jmenován insolvenčním správcem, kterým je dosud. Aleš Hušák ho vinil z podjatosti a o jeho odvolání usilovali i někteří zájemci o Sazku.

Reportáž Pavly Kubálkové (zdroj: ČT24)

Josef Cupka se zúčastnil role konkurzního správce v desítkách firem, zkušenosti má i s loterijní společností. V letech 1998 až 1999 dohlížel nad vyrovnáním závazků po neúspěšné České lotynce, od roku 2005 působil jako správce konkurzní podstaty v konkurzu na osobní majetek Václava Fischera, byl i konkurzním správcem v Čedokinvestu nebo strojírenském podniku ČKD Motory. V prosinci 2004 byl jmenován konkurzním správcem Harvardského průmyslového holdingu, konkurz byl ale po půl roce zrušen. Necelé tři roky pak Cupka působí také jako konkurzní správce Chemapolu, většina majetku podniku ale byla prodána již předchozí správkyní.

Josef Cupka
Zdroj: ČT24/www.ak-cupka.cz
Vydáno pod