Soudce, který měl okrást advokáty, rezignoval

České Budějovice - Soudce Krajského soudu v Českých Budějovicích Evžen Sedlecký, jehož vyšetřuje policie pro podezření, že v přestávkách soudních líčení ukradl z peněženek dvou advokátů celkem 25 000 korun, rezignoval na svou funkci. Informaci přinesl server idnes.cz. Sedlecký je podle předsedy soudu Bohuslava Petra momentálně v pracovní neschopnosti.

Dva advokáti nahlásili krádež vedení soudu ještě týž den, kdy se jim peníze ztratily. Podle nich kradl soudce minimálně dvakrát, naposledy minulé pondělí. Sedlecký svou vinu popíral. Sedleckého rezignaci nyní obdrží prezident a během tří měsíců může funkce zaniknout.

Případ také řeší ministerstvo spravedlnosti. „Pan soudce teď dostal krátkou třídenní lhůtu, aby se vyjádřil. Právě na základě tohoto vyjádření pak pan ministr rozhodne,“ uvedla včera mluvčí ministerstva Tereza Palečková.

Soudce Sedleckého jeho nadřízení i advokáti po pracovní stránce nadmíru chválí. Několik zaměstnanců soudu mimo kameru uvedlo, že je zřejmě v péči psychiatrů, podle některých se léčil už dříve. Vše prověřuje také policie.