Tři lidé dnes našli smrt na kolejích

Olomouc - Tři lidé z Olomoucka skončili dnes pod koly vlaku. Jednoho mladíka na Uničovsku a druhého přímo v Olomouci našli ráno železničáři ležet u trati. Třetí případ byl policistům nahlášen odpoledne v olomoucké části Černo-vír. Zatím neznámého člověka tam srazil vlak, který jel do Prahy.

Poslední nehoda se stala na výjezdu z olomouckého hlavního nádraží směrem na Prahu. „Byl to vlak EuroCity jedoucí z Košic do Prahy, stalo se to ve chvíli, kdy vlak vyjížděl z nádraží,“ řekl mluvčí Českých drah Radek Joklík. Podotkl, že kromě tohoto vlaku, který na místě nehody nyní stojí a čeká na vyšetřování policie, ostatní vlaky jezdí.

Během dnešního rána našli téměř ve stejný čas strojvedoucí projíždějících vlaků v Olomouci a v Hrabišíně na Šumpersku těla dalších dvou mužů. Zraněného muže v Hrabišíně objevili v 07:46, o pět minut později byl nalezen mrtvý muž v Olomouci. „Jeho tělo leželo na trati směřující na Prostějov, strojvedoucí nahlásil, že tam někdo leží. Devětadvacetiletý muž byl mrtev. Co se stalo, vyšetřuje nyní policie,“ uvedl mluvčí. Podle záchranářů měl muž v uších MP3 přehrávač. 

Na Šumpersko musel pro těžce zraněného muže přiletět vrtulník. „Utrpěl poranění hlavy, byl na místě ošetřen a převezen do fakultní nemocnice,“ řekl náměstek ředitele krajské záchranné služby Jan Weinberg. 

Ani v tomto případě nemá policie zatím jasno, co se stalo. Muže kvůli jeho stavu dosud nemohla vyslechnout.