Ústecká křižovatka je po nehodě cisterny průjezdná

Ústí nad Labem – Křižovatka v centru Ústí nad Labem, kde se v sobotu ráno rozlil kafilerní tuk z havarované cisterny, je opět průjezdná. Podle policejní mluvčí Veroniky Hyšplerové se v neděli večer podařilo silničářům ze silnice odfrézovat vrstvu masného kluzkého asfaltu. Křižovatku, která je klíčovým místem pro průjezd centrem, pak policie zprůjezdnila nejprve pro záchranáře a později i pro veřejnost. Původně policie předpokládala, že silnice bude uzavřená i dnes.

Řidič nákladního auta vezoucí deset tun kafilerního tuku v sobotu na křižovatce nezvládl řízení a vůz se převrátil. Na křižovatce bylo tuku asi deset centimetrů. Část se ho dostala i do Labe, není však nebezpečný pro životní prostředí.

Na místě havárie zasahovalo sedm hasičských jednotek, kromě nich tuk ze silnice uklízeli i pracovníci technických služeb. Havárie se obešla bez zranění.

Na křižovatce je nyní snížená rychlost na 20 kilometrů v hodině, během dopoledne se zde ale žádné dlouhé kolony automobilů netvořily. Okolí křižovatky však stále nepříjemně zapáchá. Podle mluvčí ŘSD Martiny Vápeníkové ještě není stanoven termín, kdy na křižovatku položí nový povrch.