ČOI na tržnicích v Praze a Chebu zabavila padělky za 11 milionů

Praha - Česká obchodní inspekce (ČOI) v červnu při čtyřech mimořádných kontrolách tržnic v Praze a Chebu zabavila 3 348 padělků značkového zboží v odhadované hodnotě originálů přes 11 milionů korun. Mezi zabavenými padělky byl textil, obuv, hodinky, kabelky i nože.

Například v Pražské tržnici v Holešovicích inspektoři v červnu zajistili 979 padělků, jejichž celková hodnota byla v ceně originálů odhadnuta na zhruba 3,2 milionu korun. Inspekce našla padělky značek Burberry, Louis Vuitton, Dolce & Gabbana, Diesel, Puma, Adidas, Nike, Replay či Monster

V tržnici Asia Dragon Bazar ve Svatém Kříži u Chebu a chebském areálu OC Dragon bylo v červnu zabaveno 340 padělků v hodnotě 4,5 milionu korun. Inspektoři zabránili prodeji 25 kusů padělaných hodinek značek Porsche, U boat, Aviator, Shopart, Breitling a Rolex. Mezi zabaveným zbožím byly také padělané kabelky značek Burberry, peněženky Louis Vuitton, textilní výrobky Puma, Mammut, Ed Hardy, Nike, Burton, Bench, Chanel, Guess, Hello Kitty, Gucci, Dolce & Gabbana a padělky nožů SOG.

Loni ČOI na tuzemském trhu zabavila celkem 133 833 padělků v odhadované ceně 53,5 milionu korun. Více než polovina padělků připadala na oděvy a textil.

Důkladné kontrole se v polovině června nevyhnulo ani největší centrum vietnamské komunity v hlavním městě. Při nájezdu do areálu SAPA na pražské Libuši inspektoři zajistili celkem 2 029 padělků značkového zboží, jejichž odhadovaná cena by v případě originálu činila 3,8 milionu korun.