Neznámí pachatelé střelili v pražské Korunní ulici muže do hrudníku

Praha - Neznámí pachatelé ve středu večer v Korunní ulici na pražských Vinohradech postřelili čtyřiatřicetiletého muže do hrudníku. Policie po nich pátrá, informaci serveru Novinky.cz potvrdila mluvčí pražské policie Eva Kropáčová. Raněného odvezla záchranka do Všeobecné fakultní nemocnice.

„Před 20:00 nám bylo oznámeno, že v Korunní 21 došlo ke střelbě, policisté poté našli muže ležícího na chodníku se střelným poraněním v oblasti hrudníku,“ řekla Kropáčová. Zraněný byl na místě ošetřen a odvezen do Všeobecné fakultní nemocnice na Karlově náměstí. V okamžiku předání byl při vědomí. Policie po pachatelích nyní pátrá. „Víme, že na místě byla skupinka osob, nyní zjišťujeme informace, pátráme po nich,“ dodala Kropáčová.

Jde o třetí případ střelby na veřejném prostranství v tomto týdnu. V podchodu pod hlavním brněnským nádražím dnes neznámý pachatel postřelil a těžce zranil dva bezdomovce. Oba byli zasaženi do břicha. Střelbě podle policie předcházela hádka a drobnější fyzická potyčka, motiv činu není znám.

V pondělí v pražských Modřanech mladý muž, který byl údajně pod vlivem alkoholu a drog, postřelil čtyři lidi. Všichni byli lehce zraněni. Podezřelého muže policie zadržela. Ani v tomto případě není jasný motiv činu.